1 October 2016

TERVETULOA MEILLE

VIHDOINKIN SAIN TÄMÄN POSTAUKSEN TEHTYÄ!! Syyskuun postaus-saldo jäi määrältään niin säälittäväksi valituksineen, joten lokakuu on hyvä aloittaa ihan muilla aiheilla. Kerrankin oli "hyvä syy" siivota koko kämppä. Pahoittelen jo etukäteen mahdollisuutta kilometripostaukseen.

Alkuun voisin linkata tähän ihka ensimmäisen asuntopostauksen (klikkaa), juurikin ensimmäisestä yhteisestä kodistamme. Tästä postauksesta voi nähdä päivitettyä versiota edellisestä kämpästä. Kun muutettiin toukokuussa 2015 yhteen, tyylimme sisustaa painottui hyvin pitkälti perus Ikea-kamaan, mikä on nähtävissä ensimmäisessä asuntopostauksessa. Pikkuhiljaa oma tyyli alkoi kuitenkin puskea läpi ja koti alkoi näyttää enemmän "meiltä", mikä puolestaan on huomattavissa jo toisessa asuntopostauksessa. Vaikka me sitä ekaa kämppää kodiksi kutsuttiinkin, ei se koskaan sen vuoden aikana tuntunut läheskään niin kodikkaalta kuin tämä nykyinen.

En tiedä muistaako kukaan, kun hehkutin maaliskuussa eräässä postauksessa, miten me ilman mitään suurempia suunnitelmia mentiin asuntonäyttöön. Meillä oli entisessä asunnossa vuoden määräaikainen sopimus ja oltiin jo talvella sitä mieltä, että ruetaan kevään aikana hiljakseen kattelemaan uutta kämppää, koska ei juurikaan tykätty asua siellä. P taisi selata yksi ilta Tori.fi:n asuntoilmoituksia ilman sen kummempaa päämäärää ja sieltä sitten bongasi nykyisen asunnon ilmoituksen. Jo pelkästään ilmoituksessa luki, että asunto vapautuu 1.4., eli kuukautta aikaisemmin ennen kuin entisen asunnon sopimus purkautui. Ihastuttiin tietenkin asuntoon heti kuvien perusteella, mutta pohdittiin pitkään, että viitsiikö sitä mennä edes katsomaan, kun tiedettii ettei voida muuttaa vielä huhtikuussa. Päätettiin kuitenkin että käydään katsomassa ja masennutaan sitten myöhemmin.

Asuntoa oli katsomassa meidän lisäksi pari opiskelijaa, jotka olisivat halunneet asunnon kimppakämpäksi. Ihastuttiin asuntoon entistä enemmän ja pahoiteltiin omistajallekin jo ensikättelyssä, että "anteeks kun tultiin tänne kun ei me voida tätä ees vuokrata, koska ei voida muuttaa 1.4.!" :-D Pienten keskustelujen jälkeen päätimmekin jäädä mahdollisiksi ehdokkaiksi ja niinhän siinä kävi että ainoa pariskunta, eli me, valittiin opiskelijoiden sijaan. Sovittiin omistajan kanssa, että asunto on huhtikuun tyhjillään ja loppukuusta saadaan alkaa viedä kamoja.

Tähän väliin voisin listata muutaman faktan asunnoista nykyinen vrt. entinen -tyyliin:
- Talo on rakennettu 50-luvulla vrt. entinen 2011.
- Asunto on 62m2 parvekkeellinen läpitalon kaksio, tuntuu kolmiolta, koska keittiö on erillisessä huoneessa vrt. 48,5m2 saunallinen kaksio, tuntui yksiöltä, koska muodoltaan "neliökoppi".
- Ei astian- ja pyykinpesukonemahdollisuutta vrt. entisessä molemmat.
- Toinen kerros!! vrt. ensimmäinen kerros, koska korotettu sisäpiha (ei kiitos enää ikinä!)
- Pieni ja simppeli vessa + suihku (>> vie vähemmän pinta-alaa) vrt. iso tila vessalle, pyykinkesukoneelle, suihkulle ja saunalle (tämä ilmeisesti tosi yleistä uusissa asunnoissa).
- Puulattia vrt. muovilattia (puulattiakuviolla).
IMG_0535
IMG_0529
Mutta mennäänpä asiaan: Ensimmäisessä kuvassa on näkymä suoraan ovelta. Kuvia oli muuten tosi vaikea ottaa, koska katto on normaalia korkeampi, joten suuri osa kuvista tulee olemaan isoja kuvia. Eteisestä käännyttäessä heti oikealle päästään keittiöön, joka on kuin onkin oma huoneensa, tosin ilman ovea. Keittiö on sisutukseltaan vieläkin kesken. Kuvissa se ei nyt oikein näykkään, mutta vasemmalla puolella seinällä olevien hyllyjen alapuolella on suht iso tyhjä tila, mihin ei kuitenkaan mahdu kunnolla syömään. Siispä kyseisessä sisennyksessä on tällä hetkellä meidän vanha valkoinen neliönmuotoinen ruokapöytä, jonka päällä on leipälaatikkoa ja sen sellaista, mutta todellisuudessa olisi tarkoitus hommata siihen baaripöytä ja -tuolit.

Kun täällä tiskasi ensimmäisiä kertoja, oli huvittavaa huomata miten matalalla kaikki tasot ovat. En usko että keittiö on ollut juuri tällainen jo silloin 50-luvulla, mutta tasot ovat edelleen normaalia matalammalla. Kaappitilaa on mukavasti, ja erityisen hyvä on vanhanaikainen kuivakaappi (ei näy kuvissa), joka on tilava kuin mikä! 
IMG_0584IMG_0537
Seuraavaksi jatketaan olkkariin, tämä on näkymä makkarin oven edestä. Me hurahdettiin jo aikapäiviä sitten kaikenlaiseen vanhaan ja antiikkiseen tavaraan, ja se on varmaan ollut huomattavissa jo aiemmissakin postauksissa.  Ikonit ja erilaiset taulut ovat toinen juttu, mitä tykätään keräillä. Kuvassa oleva peilipöytätsydeemi löytyi viime keväänä Kuopiosta Rihma-nimisestä kirppari-antiikkiliikkeestä 70 eurolla, mikä on itseasiassa mielestäni aika vähän suhteessa siihen miten arvokkaalta se näyttää :-D
IMG_0541IMG_0550
Telkkarin yläpuoli oli sellainen tyhjyys-kohta, mikä saatiin viikko sitten täytettyä Ikea-reissun jälkeen. Ostettiin siis vinyylikehyksiä ja nyt hienoimmat yksilöt täydentävät kokonaisuutta, jee! Alla onkin puolestaan kuvaa vastakkaisesta seinästä, joka on ajan saatossa täyttynyt aika mukavasti.
IMG_0543IMG_0552
Ja nyt päästään silmäterääni, nimittäin uuteen sohvaan...! Entinen sohva oli perus tumma kolmen istuttava divaani ja se meni itseasiassa melkein heti rikki, kun se reilu vuosi sitten yhteenmuuttaessa hommattiin. Eli siis joku pidike istuinosassa hajosi ja siinä oli pitkään monttu, kunnes se saatiin korjattua. No, tännehän se ei sopinut ollenkaan. Meillä oli tänne muuttaessa vielä se hemmetin iso 300cm x 190cm matto, joka peitti luonnollisesti suuren osan lattiasta, ja siihen päälle vielä lykättiin se tumma ja iso sohva, niin voin kertoa että täällä oli aika tunkkaisen oloista ja ahtaan näköistä. Myytiin elokuussa sekä matto että sohva, ostettiin uusi, sirompi matto Tori.fi:stä ja sohva bongattiin Vaajakoskella sijaitsevasta Wanha Veikko - Vanhan tavaran kaupasta, vieläpä puoleen hintaan!

Itsellä meni hetki totutella sohvaan, koska se on niin vaalea ja hienon näköinen, että tuntui etten uskalla edes istua siihen. Se on kuitenkin erittäin pehmeä ja miellyttävä istua, ei ollenkaan sellainen antiikkisen kankea ja koriste-esinemäinen, jota ei uskalla edes hipaista.
IMG_0555
Kuten äsken jo selitinkin siitä miten ahtaan tuntuista täällä oli edellisen sohvan kanssa, voitte kuvitella miten ahtaalta tuntui, kun tuo pöytäkin oli tuossa! Ruokapöytä löydettiin jo ennen muuttoa Torilta, samoin tuolit, jotka P maalasi mustaksi. (Taustalla oleva mötikkä on P:n tatuointikäytössä, eikä sille oikein ole parempaakaan paikkaa). Pöydän päädyn puolella olevat taulut ovat keskustan Tilpehöri-liikkeestä, samoin tuo kultaisissa kehyksissä oleva kuva, ja itse kehykset löytyi Kirpparilta.
IMG_0610IMG_0597
P:n työnurkka on tutussa paikassa, eli jossain päin olkkaria, vähän niinkuin edellisessäkin asunnossa. Tykkään ehdottomasti ikkunalaudoista, ja ne ovatkin - ylläri ylläri - täynnä kaikkea krääsää ja kasveja. Ikkunoista näykyykin vähän parveketta, mikä on kuin pommin jäljiltä. Koska vielä kesällä oli niin epävarmaa se, pääsenkö tänne vai Helsinkiin opiskelemaan, ei viitsitty rueta tekemään parvekkeen eteen oikein mitään, joten ehkä sitten ensi keväänä ruetaan työstämään sitä.

Alla olevassa kuvassa näkyy osa vitriiniä, minkä ääressä P myös tekee tatuointeja. Lasiovien alla on erikseen avattava taso ja alempana vielä kaapit, missä kaikki kamat pysyy kivasti piilossa. Vitriini löytyi 30 eurolla samaisesta Rihma-liikkeestä kuin peilipöytä.
IMG_0595IMG_0559IMG_0593
Siis mä odotan niiiin innolla sitä että tuon iän ikuisen Ikean Kallax-hyllyn tilalle saadaan hommattua joku mielekkäämpi hylly. Oon niin täyttä Kallaxia, tulee vaan teini-ikä mieleen....

Vasemmasta ovesta päästäänkin sitten viimeiseen kohteeseen, eli makkariin! Saatiin sinnekin vasta viime viikonloppuna hommattua tummat(sametti)verhot, jotka toi heti ihanaa tunnelmaa koko huoneeseen. Siihen asti olikin aika tyhjä ja kolkko fiilis. Verhotankona toimii väliaikaisesti joku kamala Anttilan aleista löydetty verhovaijeri (:-D ???), koska tohon seinään pitäisi porata jotkut omat pidikkeet kunnon verhotangolle, koska alkuperäiset 50-luvun kivikautiset pidikkeet ovat liian pienet tangolle, joka voisi pitää nykyisiä verhoja.
IMG_0561
Makkarissa on kunnon retkeilyfiilistä, koska sänky on ihan matalimmillaan, eli jalat ja sängyn oma runko otettiin pois. Uusi päiväpeitto olisi aika pop, alkaa kyllästyttää tuo ainainen musta. Suunnitelmissa olisi saada joskus laitettua lavat sängyn alle, jotka itseasiassa jo odottavat hiomista ja maalaamista tuolla vintillä, mutta kun ei saa aikaiseksi niin ei saa aikaiseksi :-D Seinäkangas lähti kesällä Hesan reissulta matkaan Intian Basarista. Sängyn vieressä oleva jakkara oli jätetty parvekkeelle, en tiedä oliko entiset asukkaat jättäneet sen tarkoituksella vai onko jakkara ihan "asunnon oma" (päättelin näin koska on ihan samansävyinen kuin makkarin seinät - sattumaako?), joten pesaisin sen ja laitoin tuohon yöpöydäksi.
IMG_0562
Tässä on minun nurkkaukseni vaaterekkeineen - ja vaatekaapin ovineen, jotka eivät edes mene kiinni koska kamaa on niin paljon, hehheh. Rakastan näitä vanhoja kaappien ovia! Ne tuovat ihan omanlaisensa fiiliksen tänne. Vaaterekin hommasin jo entiseen asuntoon, mutta se ei mahtunut siellä minnekkään, mutta täällä se puolestaan pääsee oikeuksiinsa ja on erittäin hyödyllinen, koska muuta hengaritilaa täällä ei olekaan kuin pikkupätkä tuolla kaapissa. Seinälle olisi puolestaan tarkoitus kehystää lisää joitain valokuvia.
IMG_0572IMG_0567
P:n piste on sitten toisella puolella huonetta. On ihan huippua, että meille molemmille mahtuu työpöydät, ja vieläpä samaan tilaan. Tätä mahdollisuutta ei siis ollut entisessä asunnossa, koska makkarista oli pakko antaa tilaa P:n pöytäkoneelle ja olkkarista piirtopöydälle, ja koska mulla oli vain läppäri, tyydyin nököttämään aina sohvalla se sylissä. Nyt ollessani opiskelija en enää moista kestäisi.

Kyllä tämä on sellainen asunto, jossa viihtyy pidempäänkin, en ainakaan itse koe haluavani muuttaa Jyväskylän sisällä enää minnekkään ennen kuin on pakottava tarve tilavemmalle kämpälle. Jos nyt jostain pitäisi "valittaa", niin kolmiohan olisi tosi ihanteellinen, koska P:lle olisi silloin oma työhuone, eikän sen tarviis tehdä töitä olkkarissa. Siten mullekin olisi enemmän ns. vapaata tilaa kekkaloida olkkarissa, mutta onneksi olkkarin voi sentään eristää noilla ovilla. Pitkässä juoksussa lahoasi muuten pää. On myös tullut huomattua, että tällaiset vanhahtavat kämpät ovat enemmän meidän juttu kuin uudet ja modernit.

Mitäs pidätte? Varmaan kivaa vaihtelua tällainen niille viimeaikasille puhelinkuvapostauksille :-D Ihanaa jos jaksoit lukea hölötystäni tänne asti! Mukavaa lokakuun alkua sekä viikonloppua kaikille, palaillaan! :-)

5 comments:

 1. Ihana ihana ihana kämppä! :) Mä ihailen niin kovasti tuota teidän sisustustyyliä! Mekin asutaan 50-luvulla rakennetussa talossa ja vaikka meillä on paljon käytettyjä huonekaluja, on täällä silti yleisilme modernimpi, vaikka haluaisin tuollaista samanlaista antiikkista tunnelmaa kuin teillä. :D Ehkä sitten opiskelujen jälkeen kun on enemmän rahaa, alkaa hommaamaan kaikkea uutta vanhaa. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos! :-) Voin sanoa, että kirppareilta saatta löytää paljonkin vanhoja esineitä, mutta niihnän se menee, että isommat huonekalut ovat heti paljon hinnakkaampia. Silti saattaa löytyä vaikkapa sieltä Torilta joku, joka tajuaa kierrättämisen periaatteen eikä vähennä uutena ostetun hinnasta vain 20e pois :-DD

   Delete
 2. Ihana koti teillä! Oon melkein kade :D

  ReplyDelete
 3. Onpa ihanan kämppä! Just teidän näköistä ja tuntuista! :) Meilläkin on tuota ihanaa retrofiilistä, tää talo on rakennettu 40-luvulla. Muhkeat ikkunalaudat on ihan parasta! ♥

  ReplyDelete