7 January 2017

TAVOITTEITA VUODELLE 2017

En tykkää tehdä uudenvuodenlupauksia, koska ne pitävät omalla kohdallani maksimissaan kaksi viikkoa, sen takia en olekaan viime vuosina mitään kiveenhakattuja lupauksia tehnyt. Teen mieluummin vain ajatustyötä sen kummemmin lupailematta. Minun maailmassani vuodessa voi aloittaa kaksi kertaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä: uutena vuotena ja syksyllä koulujen alkaessa. Tässäpä siis muutamia ajatuksia, mitä olen pohdiskellut viime aikoina sekä juttuja, joita voisin tavoitella (liikuntaan ja herkkuihin liittyviä lupauksia en halua edes harkita, koska ne eivät todellakaan pidä :-D ):

1. Päätin opetella neulomaan ja virkkaamaan (uudestaan)! Olen viimeksi neulonut varmaankin yläasteella. Aloitin neulomisen muutama päivä sitten ja nopeastihan homma palautui mieleen, mutta tekniikassa on rutkasti hiomista, ja olen joutunut jo monesti purkamaan työni - yritän epätoivoisesti tehdä lapasia :-D ei ota ihan onnistuakseen... Me ostettiin muuten ompelukone! Nyt vaatteidenkin korjaaminen ja muokkaaminen on helpompaa, etenkin kun P tykkää leventää lähes kaikista farkuistaan lahkeet (on tehnyt sen tähän mennessä aina käsin, hullu). Toivottavasti into käsillä tekemiseen ei katoa ihan heti.
IMG_1612
2. Kun hommasin uuden puhelimen toukokuussa, jäi kameralla kuvailut siihen. Nyt voisin yrittää parhaani mukaan kuvailla kaikkea (ja kaikkia) kameralla, jos se on vain sillä hetkellä mahdollista. Olen suunnitellut myös myyväni koko nykyisen setin ja ostavani kokonaan uuden vempeleen - vaikka käytettynäkin.

3. Olen pohtinut viime aikoina todella paljon sitä, olenko oikealla alalla. Oon itsekin vähän ymmälläni ja hämilläni ja etenkin peloissani siitä, miten nopeasti kyllästyin opiskeluun. Onko tämä se mun juttu, jos tällä tavalla laiskottaa? Tiedostan totta kai sen, että motivaatio katoaa välillä (mutta että näin nopeasti??) ja että opiskelu voi olla puuduttavaa perusopintojen teoreettisuuden takia.
Voin toki ihan käsi sydämellä myöntää olevani todella herkästi kyllästyvää sorttia - kyseisestä piirteestä en oikein itsekään pidä. Toisaalta se vie elämässä eteenpäin kohti uusia haasteita, jos siitä nyt jotain positiivista haluaa saada irti. Mietteistäni en vielä toistaiseksi uskalla / kehtaa kertoa sen kummemmin, koska omatkin ajatukset ovat luonnollisesti aika levällään - siksipä laitoin jo viestiä ammatinvalintapsykologin suuntaan, josko hänen näkökulmastaan olisi apua. En tiedä mikä pointti tällä kohdalla on, mutta ehkä se, että mieti mitä haluat elämältäsi ja mikä olisi sinulle itsellesi parhaaksi. Yritä tehdä järkeviä päätöksiä, mutta kuitenkin sellaisia, jotka tuntuisivat hyviltä ja oikeilta. (Toisinaan hyvin vaikea kombo, järki vs. tunteet ja niin edelleen...)

4. Uusi vuosi starttasi näppärästi heittämällä läjäpäin vaatteita kirpparille. Jos jonkun tavoitteen itselleni asettaisin, ostaisin vähemmän halpoja rättejä suoraan H&M:ltä, Ginasta jne. (kirpparit eri asia) ja panostaisin enemmän laadukkaampiin vaatteisiin. Haluan todellakin tukea sellaisten yrityksien toimintaa, jotka tekevät vaatteita käsin.
IMG_1624
5. Eläinperäisten tuotteiden vähentäminen jatkukoon. Me päätettiin P:n kanssa syksyllä, ettei osteta lihatuotteita enää kaupasta. Kun me päädyttiin ekan kerran dyykkaamaan elokuussa, se todellakin avasi silmät! Kaupat heittää roskiin aivan järkyttäviä määriä ruokaa! Nykyään käytetään lihaa vain jos se on löydetty roskiksesta. Maitoakaan ei enää juoda, vaan ostetaan kauramaitoa. Jukurttia ja juustoa ostetaan ihan maidosta tehtyinä, mutta nekin voisi pikkuhiljaa vaihtaa vegaanisiin. Syön kuitenkin lihaa koulussa / vieraissa / ravintolassa, ellen välttämättä halua ottaa kasvisvaihtoehtoa.

6. Lue enemmän. Luin pitkästä aikaa kirjan loppuun (voitteko kuvitella?), nimittäin tuon Sofi Oksasen Puhdistuksen, se oli todella hyvä! Pikkuhiljaa pyrin aloittelemaan tuota Potteria, ja Sana kerrallaan on kirjoittamisen opintoihin liittyvää matskua, ihan mielenkiintoista sellaista.
IMG_1621
6. Nauti tulevista matkoista. Tälle vuodelle on tiedossa kaksi ulkomaanmatkaa: huhtikuussa Budapestiin ja syyskuussa Amsterdamiin ja Tilburgiin. Oon kuitenkin melkoinen kotihiiri, joka ei aina osaa nauttia olostaan muualla kuin kotona, varsinkin jos on kyse viikonloppua pidemmästä ajanjaksosta :-D Kaipaan aina vain kotiin... Mutta nyt nautin!! Pakko nauttia! Toivottavasti koneet eivät tipahda taivaalta, lentämisestä en nimittäin ole koskaan tykännyt. Itse asiassa taidan vähän pelätä lentämistä. :-D


Millaisia tavoitteita / lupauksia teillä on tälle vuodelle?

8 comments:

 1. Ma taas toivon, etta olisin kyllastynyt paaaineeseeni jo alkuvaiheissa. Oon nyt enaa 9 kurssia vajaa valmistumisesta, eika motivaatiota loydy ei sitten millaan, eika ala ole mulle se oikea. Otankin nyt valivuoden ja tyoskentelen. Toivottavasti jaksan sen jalkeen saada tutkinnon loppuun. Tassa vaiheessa ei ole enaa jarkea vaihtaa (oon ulkomailla ja opiskelu maksaa hurjasti).

  Komppailen tuota parempilaatuisten vaatteiden ostamista. Oon kyllastynyt siihen, etta paidat sun muut alkaa nayttaa nuhjuisilta nopeasti yms. Laadukkaammat vaatteet tuntuu istuvankin paremmin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmi että on opinnoillesi on käynyt noin :( mutta ei todellakaan kannata enää vaihtaa! Toivottavasti motivaatiosi palaa ja voit valmistumisesi jälkeen tavoitella uusia unelmia, jos siltä vielä tuntuu :-)

   Delete
 2. Mun hurjat tavoitteet on olla kaksi kuukautta ostamatta vaatteita, takaisin kuntoon pääseminen ja oman tyylin uudelleenlöytäminen : D Edellinen vuosi meni jotenkin niin ymmällään olemisessa että oma kunto ja ulkonäkö pääsivät jotenkin unohtumaan kokonaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No nuohan on tosi hyviä tavoitteita :-D Mietin ensin että kuulostaapa hurjalta olla 2 kk ostamatta vaatteita mutta kyllähän se loppujenlopuksi menee aika nopeasti :'D tsemppiä siis sille saralle! ;-)

   Delete
 3. Voih, kuinka nopeasti sinun intosi laantui suomen kielen opiskeluun. Mä en enää edes muista, missä vaiheessa itse lopulta kyllästyin, mutta kolmas vuosi oli ainakin jo ihan pakkopullaa ja kandin vääntö aikamoista, kun ei kiinnostanut sitten yhtään. :D Mulla ei ikinä mitään suuria haaveita suomen kielelle pääsystä ollutkaan, lähinnä vain hain kaikkea Jyväskylän yliopistoon ja sitten pääsykokeisiin lukiessa innostuin alasta ja pääsin sisään. Vähänhän siinä meni aikaa, kun ensin hain journalistiikalle, jonne en päässyt sisään ja vasta sen jälkeen älysin hakea yhteiskuntapolitiikalle, jonne sitten onneksi pääsin. Että mun erittäin subjektiivinen neuvoni on kuunnella on omaa sydäntään ja tehdä sitä, mitä oikeasti haluaa. Kyllä sen tietää, milloin ala on oikea. Vaikka totta kai opiskelu kyllästyttää välillä ja pahastikin, mutta jos on omalla alalla, kyllä sitä kuitenkin aina jostain löytää motivaatiota ja innostusta, kun aihe kiinnostaa oikeasti. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, harmittaa vähän itseäänkin kun nyt on menetetty ensikertalaisuudetkin ja kaikki, jos alanvaihto tuleekin eteen :-D mutta toisaalta hyvä että iski jo tässä vaiheessa (ellei käy vielä nii, että motivaatio palaa), ja nuoriahan tässä vielä ollaan.. :)
   Neuvosi on tosi hyvä, tiedostan sen itsekin, mutta aika usein se pääsee unohtumaan kun yhteiskunta hengittää niskaan ja pää on ihan levällään :-Dd Joten on aina välillä ihan kiva että joku on muistuttamassa :) Eiköhän tää tästä!

   Delete
 4. Täällä toinen, joka on lähdössä Amsterdamiin! (woop woop!) Menen jo helmikuussa tosin, vinkkejä sinne?! Mitä sä olet ajatellut tehdä tuolla ja missä liikkua? :) Mua houkuttelee Anne Frankin talo ja jokin taidemuseo olisi kiva käydä tsekkaa.

  Ja samaistun sun ajatuksiin opiskelusta :( Ekaa vuotta opiskelen yleistä kasvatustiedettä, mutta luokanopee hain ykkösenä. Nyt puntaroin molempien hyviä ja huonoja puolia enkä tiedä mitä tehdä :D aargh, joskus melkein toivoisin että jollakulla ois mulle suora vastaus, mitä mun kannattaa opiskella... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon kerran jo siellä käynyt, mutta koska aikaa oli niin vähän päivä), niin ei siinä ehtinyt käydä kaikissa haluamissaan paikoissa :( mutta muakin kiinnostaa tuo Anne Frankin talo, Van Goghin museo ja no, vähän kaikki... kaupungissa on myös suht iso shoppailukatu, Kalverstraat. On niitä varmaan muitakin, mut tuo on ainut jonka tiedän :D

   Harmi, että sullakin on tuollaisia fiiliksiä. Toisaalta varmaan aika monella on fuksivuonna, eikä oikein tiedä pitäiskö luovuttaa vai taistella... :--/ mut onneksi on koko loppu elämä aikaa!

   Delete